Percheziții în București și Călărași, la traficanți de cocaină. Șeful Clanului Sportivilor, la audieri VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șase percheziții domiciliare au avut loc pe 24 ianuarie, în București și Călărași, într-un dosar ce anchetează infracțiunea de trafic de droguri de mare risc. Bebino, șeful Clanului Sportivilor a fost dus la audieri.  Procurorii DIICOT au reținut doi inculpați în acest dosar.

UPDATE : Procurorii DIICOT au decis astăzi reținerea a doi bărbați în acest dosar. Este vorba de doi inculpați, „recidiviști, cercetați pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi complicitate la trafic de droguri de mare risc”. Potrivit surselor judiciare, unul dintre ei ar fi chiar Bebino, șeful Clanului Sportivilor, care fusese dus la audieri în dimineața acestei zile și care este suspectat că a mijlocit vânzarea de cocaină, după cum relatează Libertatea. 

Procurorii au cerut pentru cei doi suspecți arestarea preventivă pentru 30 de zile.  Conform comunicatului, „în perioada noiembrie 2023 – ianuarie 2024, unul dintre inculpați a comercializat cantități de cocaină (drog de mare risc), cu sprijinul celui de al doilea, care a intermediat tranzacțiile”.  

În această dimineață, polițiștii au efectuat șase percheziții domiciliare, într-un dosar privind traficul de droguri de mare risc, a anunțat Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR). 

Din cercetările efectuate a reieșit că, în perioada noiembrie 2023 – ianuarie 2024, doi suspecți au comercializat, respectiv intermediat comercializarea unor cantități de cocaină (drog de mare risc), către consumatori din municipiul București.”, se precizează în comunicatul IGPR. 

În urma perchezițiilor, Emil Marius Alecu, cunoscut drept „Bebino”, șeful Clanului Sportivilor este audiat în acest dosar. 

Operațiunea a fost desfășurată cu suportul Direcţiei de Operaţiuni Speciale din Poliţia Română şi de jandarmii Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei. Totodată, IGPR menționează că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. 

Săptămânile trecute, bărbatul a fost împușcat pe stradă, în picior,  în urma unui conflict spontan, în localitatea Chiajna. Bebino a fost atunci transportat la spital pentru îngrijiri medicale. 

La data de 15 ianuarie a.c., în jurul orei 22:14, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat de către un bărbat cu privire la faptul că, în timp ce se afla pe strada Rezervelor, din localitatea Chiajna, în urma unui conflict spontan, a fost agresat fizic, probabil prin împuşcare, la nivelul membrului inferior drept, de către persoane necunoscute”, a transmis IPJ Ilfov, la acea dată. 

În 2020, după o confruntare între clanuri rivale, șeful Clanului Sportivilor a fost tăiat cu o sabie. 

Bărbatul a mai fost audiat în 2021, într-un dosar penal ce ancheta infracțiuni precum  influențarea declarațiilor, tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere, conform sursei citate anterior. De asemenea, și în mai 2022, acesta a fost dus la audieri pentru un alt dosar care anchetează următoarele delicte : proxenetism și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite