Zece morți și 29 de răniți, în urma unei furtuni puternice ce a avut loc în centrul Federației Ruse

0
Publicat:

Zece persoane au fost ucise în centrul Federaţiei Ruse după ce vânturile puternice au cauzat prăbuşirea unor copaci, iar ploile abundente au provocat întreruperi ale alimentării cu electricitate în sute de localităţi, a anunţat duminică Ministerul rus pentru situaţii de urgenţă, citat de Reuters.

Vântul a suflat cu putere în Rusia  FOTO Profimedia  (Arhivă)
Vântul a suflat cu putere în Rusia FOTO Profimedia (Arhivă)

Opt dintre cele zece victime, alături de alte 29 de persoane rănite, au fost raportate într-un camping amenajat lângă Lacul Ialcik din regiunea Mari-El, a precizat acelaşi minister. Comitetul pentru Investigaţii din Rusia a anunţat că a deschis o anchetă penală pentru a cerceta cauzele acestui incident în care au murit trei copii.

Fotografii publicate de Ministerul rus pentru situaţii de urgenţă pe aplicaţia Telegram arată mai multe automobile şi corturi sever avariate şi strivite de copaci care s-au prăbuşit din cauza vânturilor puternice.

Furtuna a provocat întreruperi ale alimentării cu electricitate în 520 de localităţi, au avariat acoperişurile de la 41 de clădiri rezidenţiale, precum şi şapte centre care furnizează servicii sociale în opt regiuni diferite, potrivit autorităţilor ruse. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite