Vladimir Putin l-a propus pentru funcţia de prim-ministru pe Mihail Mişustin, şef al Serviciului Federal Fiscal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o zi de freamăt politic în Rusia, ca urmare a demisiei premierului rus Dmitri Medvedev şi a cabinetului său, Vladimir Putin a făcut propunerea sa pentru un nou prim-ministru doar trei ore mai târziu.

Prim-ministrul Rusiei şi-a prezentat demisia miercuri, ca urmare a unui plan regizat de Vladimir Putin, care pare să pregătească o tranziţie de putere şi să-şi asigure influenţa dincolo de sfârşitul mandatului său, din 2024.

Putin a acceptat demisia premierului Dmitri Medvedev, însă acesta din urmă va rămâne în structura de putere a Rusiei ca vicepreşedinte al Consiliului de Securitate, notează Washington Post.

La doar trei ore după ce Medvedev şi-a anunţat plecarea, Putin i-a oferit postul de prim-ministru lui Mihail Mişustin, şef al Serviciului Federal Fiscal al Rusiei. 

Mişustin a acceptat propunerea liderului de la Moscova de a deveni noul premier, potrivit unui comunicat al Kremlinului.

Camera inferioară a Parlamentului rus susţine o sesiune de urgenţă cu candidatul Mişustin, a adăugat serviciul de presă al Kremlinului. 

Potrivit vicepreşedintelui Dumei de stat, Serghei Neverov, formaţiunea Rusia Unită va avea o întâlnire, joi, pentru a discuta despre candidatura lui Mişustin la postul de prim-ministru.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite