Ucrainenii continuă să atace Rusia. O dronă a fost doborâtă în regiunea Moscova

0
Publicat:

Rusia a anunţat că a distrus joi o dronă ucraineană, care nu a făcut nicio victimă, în regiunea Moscova. Peste 40 de zboruri au fost amânate joi dimineaţă pe aeroporturile Vnukovo şi Domodedovo.

Drona a fost doborâtă de apărarea antiaeriană rusă FOTO arhivă Adevărul
Drona a fost doborâtă de apărarea antiaeriană rusă FOTO arhivă Adevărul

Joi dimineaţă o dronă „'a fost distrusă de apărarea aeriană deasupra teritoriului districtului Voskresenski, în regiunea Moscova'', a declarat Ministerul Apărării rus, care a acuzat Kievul pentru acest atac.

Potrivit primarului Moscovei, Serghei Sobianin, drona „zbura în direcţia Moscovei”. „Nu există nicio victimă şi nici pagube materiale, potrivit informaţiilor preliminare”, a adăugat edilul.

Aeroportul internaţional Vnukovo a fost închis joi dimineaţă, a indicat agenţia de presă rusă TASS, citând biroul de presă al aeroportului. Potrivit cotidianului Kommersant, citat de Reuters, peste 40 de zboruri au fost amânate joi dimineaţă pe aeroporturile Vnukovo şi Domodedovo.

În ultimele săptămâni aeroporturile ce deservesc regiunea Moscova şi-au suspendat de mai multe ori zborurile după ce autorităţile ruse au anunţat că zona este vizată de atacuri ucrainene cu drone.

Atacurile cu drone contra teritoriului rus şi peninsulei Crimeea, anexată de Rusia în 2014, au devenit aproape cotidiene în ultima perioadă, ţinta predilectă fiind capitala rusă pe fondul contraofensivei lansate de armata ucraineană la începutul lunii iunie.

Lucru rar în nord-vestul Rusiei, un atac cu drone a distrus miercuri mai multe avioane militare pe aeroportul din Pskov. Armata rusă a anunţat că a neutralizat numeroase drone deasupra regiunilor occidentale Briansk, Orel, Kaluga şi Riazan, precum şi în Crimeea.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite