Rusia intenţionează să producă 1.300 de drone Shahed pe teritoriul său, potrivit serviciilor de informaţii ucrainene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia intenţionează să producă 1.300 de drone Shahed, după modelul iranian, pe teritoriul său până la sfârşitul anului, pe care până acum le-a importat deja asamblate din ţara islamică, potrivit datelor obţinute de serviciile de informaţii militare ucrainene (GUR), transmite marţi EFE.

Dronele rusești au făcut ravagii în Ucraina
Dronele rusești au făcut ravagii în Ucraina

"Acţionăm pentru a înţelege unde sunt fabricate mai exact dronele şi care este capacitatea lor de producţie în prezent", a declarat reprezentantul GUR, Vadim Skibiţki, într-un interviu acordat agenţiei ucrainene RBK.

Potrivit purtătorului de cuvânt al serviciilor de informaţii militare ucrainene, mai multe companii sunt implicate în producţia acestor drone. "Rusia foloseşte atât componente interne, cât şi produse din străinătate", a menţionat Skibiţki.

Reprezentantul GUR a mai dezvăluit că dronele Shahed folosite în ultimele atacuri împotriva teritoriului ucrainean conţin piese fabricate în Rusia, ceea ce ar indica că, cel puţin în faza lor finală, acestea ar fi fost asamblate chiar în Federaţia Rusă.

Rusia atacă aproape noapte de noapte oraşe şi obiective ucrainene cu drone kamikaze iraniene Shahed, aeronave fără pilot relativ ieftine, folosite adesea în roiuri pentru a contracara apărarea antiaeriană inamicului.

În ciuda faptului că multe dintre ele sunt doborâte de Forţele Aeriene Ucrainene, Rusia continuă să folosească dronele Shahed pentru a forţa Ucraina să recurgă la armament mai scump pentru a le intercepta. Interceptările ar ajuta, de asemenea, Moscova să identifice amplasarea sistemelor de apărare antiaeriană ucrainene.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite