Atac ucrainean cu dronă pe un aeroport din Rusia. Patru avioane de tip cargo au fost avariate

0
Publicat:

Un atac cu dronă a vizat aeroportul Pâskov din nord-vestul Rusiei în noaptea de marţi spre miercuri, a anunţat guvernatorul regional Mihail Vedernikov. 

Serviciile de salvare au intervenit pe un aeroport din nord-vestul Rusiei FOTO EPA EFE
Serviciile de salvare au intervenit pe un aeroport din nord-vestul Rusiei FOTO EPA EFE

„Ministerul Apărării respinge un atac cu dronă pe aeroportul din Pâskov", a scris Verdenikov pe Telegram, însoţindu-şi mesajul cu o înregistrare video în care se poate vedea un incendiu mare, se aud explozii, precum şi sunetul sirenelor.

„Conform primelor informaţii, nu există victime. Este pe cale de a fi evoluată amploarea distrugerilor", a adăugat acesta, indicând că se afla la faţa locului de la începutul incidentului.

Potrivit agenţiei oficiale de presă TASS, care citează serviciile de salvare, au fost avariate patru avioane de tip cargo Il-76.

Spaţiul aerian deasupra Aeroportului Internaţional Vnukovo din sud-vestul Moscovei a fost, de asemenea, închis traficului, a mai informat TASS.

Atacurile cu drone pe teritoriul rus şi al Peninsulei Crimeea anexată în 2014 au devenit aproape zilnice în ultimele săptămâni, vizând în special capitala Rusiei, pe fundalul contraofensivei declanşate de Kiev la începutul lunii iunie.

Regiunea Pâskov fusese deja atacată cu drone la sfârşitul lunii mai. Luni, Rusia a susţinut că a dejucat atacuri cu drone pe timp de noapte în regiunile Moscova şi Briansk. 

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite