Americanii îi acuză pe ruși că vor să obțină arme din Coreea de Nord pe fondul războiului din Ucraina

0
Publicat:

Rusia şi Coreea de Nord negociază acorduri de arme pe fondul războiului din Ucraina, potrivit afirmaţiilor făcute miercuri de administraţia americană.

John Kirby  FOTO Profimedia
John Kirby FOTO Profimedia

„Negocierile privind arme dintre Rusia şi Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) avansează în mod activ", a declarat coordonatorul pentru comunicare strategică al Consiliului Naţional de Securitate, John Kirby.

„Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a călătorit recent în RPDC în încercarea de a convinge Phenianul să vândă muniţie de artilerie Rusiei", a adăugat Kirby.

După această vizită, preşedintele rus Vladimir Putin şi liderul nord-coreean Kim Jong Un au făcut schimb de scrisori, angajându-se să consolideze cooperarea bilaterală, a spus oficialul american.

„Informaţiile indică în plus că, în urma acelei scurte vizite, un alt grup de oficiali ruşi s-a deplasat la Phenian pentru a continua discuţiile despre potenţiale acorduri privind arme între RPDC şi Rusia".

Prin acordurile de arme preconizate, Rusia ar urma să primească din partea Coreei de Nord „cantităţi semnificative şi mai multe tipuri de muniţie pe care armata rusă intenţionează să le folosească în Ucraina", a avertizat Kirby.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite