SUA: Nu există indicii că avionul în care se afla Prigojin ar fi fost doborât de o rachetă sol-aer (Pentagon)

0
Publicat:

Nu există indicii că avionul în care se afla şeful companiei militare private Wagner, Evgheni Prigojin, ar fi fost doborât de o rachetă sol-aer, a anunțat Pentagonul, relatează AFP, conform Agerpres.

Evgheni Prigojin FOTO: Profimedia
Evgheni Prigojin FOTO: Profimedia

Pentagonul "nu are nicio informaţie că o rachetă sol-aer" a fost implicată în accidentul de miercuri, a declarat purtătorul de cuvânt Gen. Pat Ryder. Informaţiile din mediul online despre utilizarea unei astfel de arme sunt "inexacte", a adăugat el.

Generalul Pat Ryder a afirmat că nu poate oferi informaţii despre cauzele prăbușirii avionului, care fac obiectul multor speculaţii. "Credem, pe baza mai multor factori, că probabil a fost ucis", adăugat acesta.

Vladimir Putin a confirmat că Evgheni Prigojin a murit în urma prăbușirii avionului Embraer. El transmite condoleanțe familiilor celor decedați și îl descrie pe fondatorul grupului Wagner drept „un om de afaceri talentat", scrie bbc.com.

Toţi cei 10 pasageri şi membri ai echipajului aflaţi la bordul aeronavei şi-au pierdut viaţa în accident, ale cărui cauze sunt deocamdată necunoscute.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite