Serghei Lavrov a ajuns în Coreea de Nord şi s-ar putea întâlni cu Kim Jong Un. Îngrijorare pe plan internaţional

0
Publicat:

Ministrul rus de externe a ajuns în Coreea de Nord, unde va face o vizită de două zile, transmite agenţia TASS, preluată de Kyodo. Serghei Lavrov s-ar putea întâlni cu conducătorul nord-coreean Kim Jong Un, în contextul întăririi cooperării militare bilaterale, care provoacă îngrijorare pe plan internaţional, notează Agerpres, care citează cele două surse.  

 Serghei Lavrov. FOTO Profimedia
Serghei Lavrov. FOTO Profimedia

Șeful diplomaţiei ruse participase anterior, alături de preşedintele Vladimir Putin, la summitul de la Beijing al iniţiativei chineze pentru infrastructură cunoscute ca Noul Drum al Mătăsii.

Despre ce vor discuta

Potrivit presei ruse, Lavrov are pe agendă discuţii cu omologul său nord-coreean Choe Son Hui, pe care îl va informa despre dialogul recent de la Beijing între Putin şi omologul chinez al acestuia, Xi Jinping. Dialogul miniştrilor de externe se va referi şi la cooperarea militară şi economică, precum şi la invitaţia de a face o vizită la Phenian, deja acceptată de Putin.

Preşedintele rus s-a întâlnit luna trecută cu Kim în Rusia, actuala vizită a lui Lavrov în Coreea de Nord fiind convenită încă de atunci.

SUA au susţinut vinerea trecută că Phenianul a livrat recent Moscovei peste 1000 de containere cu echipament militar şi muniţii destinate forţelor ruse care luptă împotriva Ucrainei.

Kirby: nord-coreenii încearcă să obţină în schimb asistenţă militară din partea Rusiei

Potrivit purtătorului de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, John Kirby,  nord-coreenii încearcă să obţină în schimb asistenţă militară din partea Rusiei, inclusiv avioane de vânătoare şi rachete sol-aer.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a respins ca nefondate afirmaţiile occidentale potrivit cărora Coreea de Nord furnizează armament Rusiei. El a susţinut că nu există nicio dovadă în acest sens.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite