Rusia vrea să interzică adopţiile de către cetăţenii francezi după ce parlamentul de la Paris a aprobat căsătoriile gay

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rusia ar putea interzice familiilor franceze să adopte copiii orfani, din cauza legalizării căsătoriilor între homosexuali.
Rusia ar putea interzice familiilor franceze să adopte copiii orfani, din cauza legalizării căsătoriilor între homosexuali.

Deputatul Yekaterina Lakhova, membru al partidului de guvernământ  Rusia Unită, a propus introducerea unui moratoriu referitor la condiţiile de adopţie a copiilor de către cetăţenii francezi, ca răspuns la decizia de legalizare a căsătoriilor între persoane de acelaşi sex adoptată de parlamentul Franţei, conform presei locale.

Lakhova a fost politicianul care a iniţiat, de asemenea, proiectul de lege care interzice adopţiile copiilor orfani din Rusia de către cetăţenii americani. 

Fiecare copil ar trebui să aibă o mamă şi un tată, nu două mame sau doi taţi”, a declarat politicianul.

De asemenea, Lakhova a susbliniat că moratoriul privind adopţia copiilor de către familiile franceze poate fi o metodă de a crea presiune politică şi pentru a sprijini „acei francezi care preţuiesc valorile familiei şi care se opun legalizării căsătoriilor între homosexuali”, se arată într-un raport de ştiri emis în presa locală vineri.

Iniţiativa lansată de Lakhova va fi discutată în cadrul uneia dintre întâlnirile viitoare ale Comitetului pentru Familie din Camera Inferioară a parlamentului, a declarat Yelena Senatorova, membru al comitetului.

Deputatul Ilya Ponomaryov a susţinut că nu există niciun motiv pentru care serviciile de asistenţă socială a copiilor trebuie să „se teamă de homosexualii din Franţa”, din moment ce hotărârile privitoare la adopţii în Rusia sunt luate în instanţele judecătoreşti, care, prin lege, nu recunosc căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

Experţii în relaţii internaţionale sunt de părere că există puţine şanse ca proiectul de lege al Rusiei să afecteze în mod semnificativ relaţiile diplomatice între cele două ţări.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite