Rusia califică drept provocare atacul cu dronă de la o bază militară din Transnistria

0
Publicat:

Rusia a calificat sâmbătă drept o provocare atacul cu dronă comis vineri asupra unei baze militare din Transnistria, regiune separatistă prorusă din Republica Moldova, şi a cerut o anchetă, informează Reuters, citată de Agerpres.

Presa de la Tiraspol a anunțat că o dronă kamikaze a lovit o unitate militară. FOTO: Telegram
Presa de la Tiraspol a anunțat că o dronă kamikaze a lovit o unitate militară. FOTO: Telegram

La trei săptămâni după un incident similar, o dronă kamikaze a lovit o staţie radar a uneia dintre bazele sale militare, fără a provoca victime şi nici pagube semnificative.

„Considerăm acest incident drept o nouă provocare menită să exacerbeze situaţia deja tensionată din Transnistria. Ne aşteptăm la o investigaţie comprehensivă cu privire la toate circumstanţele celor întâmplate. Suntem încrezători că cei din spatele acestei acţiuni nesăbuite vor realiza pe deplin consecinţele periculoase" ale acesteia, a declarat purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, într-un comunicat.

Republica Moldova: „O încercare deliberată de a semăna panică”

 Republica Moldova a anunţat că studiază imaginile ultimului incident, dar că nu are acces în zona controlată de autorităţile separatiste.

Autoritățile de la Chişinău au mai transmis că incidentul ar putea fi o încercare deliberată de a semăna panică şi de a atrage atenţia asupra Transnistriei.

Pe 17 martie, Transnistria a afirmat că o dronă explozivă lansată de Ucraina a lovit o bază militară din Tiraspol, acuzaţii respinse de Republica Moldova, care le-a considerat ca fiind o tentativă de a provoca „panică”.

Cum a comentat Ucraina incidentul din 17 martie

 Kievul a acuzat atunci Moscova că a fost la originea „unei provocări în Transnistria printr-un atac cu dronă kamikaze”.

Rusia menţine în Transnistria un contingent de circa 1.500 de soldaţi într-o misiune declarată de menţinere a păcii, după războiul din anul 1992, şi controlează depozitul de muniţii de la Cobasna, unde sunt depozitate circa 20.000 de tone de muniţii.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite