Chișinăul avertizează că Rusia planifică mai multe provocări în Transnistria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chișinăul, prin intermediul Biroului politici de reintegrare, avertizează că se pun la cale mai multe acțiuni de Federația Rusă, în perimetrul regiunii transnistrene și al Zonei de Securitate, pentru ,,a crește panica, a induce neîncredere în societate și de a slăbi economia”.

Chișinăul avertizează că Rusia pregătește provocări în Transnistria. FOTO: AFP
Chișinăul avertizează că Rusia pregătește provocări în Transnistria. FOTO: AFP

La peste o săptămână după ce o dronă kamikaze ar fi lovit o unitate militară de la Tiraspol, Transnistria, reprezentanții Biroului politici de reintegrare a Guvernului de la Chișinău au venit cu mai multe precizări, afirmând că:

,,- materialele difuzate conțin elemente evidente de montaj video, indicând faptul că incendiul elicopterului a fost cauzat de alți factori decât drona care apare în imagini;

-  ⁠incidentul a fost provocat deliberat cu scopul de a crea panică și a menține tensiunea în societate pe ambele maluri ale Nistrului”.

Avertismentul Chișinăului

,,Din informațiile de care dispunem, este important să informăm publicul că, în perioada următoare, se pun la cale mai multe astfel de acțiuni de către Federația Rusă, în perimetrul regiunii transnistrene și al Zonei de Securitate. În lipsa posibilității de a ataca militar Republica Moldova, astfel de acțiuni au scopul de a crește panica, de a induce neîncredere în societate și de a slăbi economia. Accentuăm că asemenea acțiuni nu au consecințe reale și nu reprezintă un pericol real pentru cetățeni, ci sunt planificate doar pentru a speria oamenii. Autoritățile competente ale Republicii Moldova, în cooperare cu partenerii externi, urmăresc cu atenție situația din regiune, în vederea menținerii stabilității și preîntâmpinării unor noi provocări”, au avertizat responsabilii Biroului.

În data de 17 martie, ultima zi a alegerilor prezidențiale de la Moscova, o unitate militară din Tiraspol ar fi fost ținta unui atac cu dronă kamikaze, potrivit unor imagini apărute pe canalele Telegram.

La scurt timp după incident, Chișinăul a declarat că ,,incidentul în cauză este o tentativă de a provoca frică și panică în regiune. Tehnica militară din imagini nu funcționează de câțiva ani. Autoritățile de la Chișinău, aflate în contact cu partea ucraineană, nu confirmă vreun atac asupra regiunii transnistrene”. 

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite