Rusia amenință Finlanda cu măsuri „de natură tehnico-militară”, după ce a acordat Statelor Unite acces la bazele militare

0
Publicat:

Moscova va lua măsuri în cazul deciziei Finlandei de a oferi Statelor Unite acces la bazele sale militare, a anunțat miercuri un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe, conform Reuters.

Steag Rusia
Finlanda a devenit membru NATO în urmă cu un an. foto: Pixabay (Arhivă)

Pot doar să confirm că Rusia nu va lăsa fără răspuns consolidarea militară a NATO la granița noastră, care amenință securitatea Federației Ruse", a spus purtătorul de cuvânt adjunct Andrei Nastasin. 

„De asemenea, vom lua măsurile necesare, inclusiv de natură tehnico-militară, pentru a contracara deciziile agresive ale Finlandei, precum și ale aliaților săi din NATO", a mai precizat Nastasin.

Parlamentul finlandez a aprobat luni un acord de cooperare în domeniul apărării cu Statele Unite, care a fost semnat în luna decembrie a anului 2023.

Conform acordului, 15 instalații militare finlandeze pot fi utilizate de Statele Unite. Amintim faptul că Finlanda a devenit membru NATO în urmă cu un an.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite