Regimul Putin a deschis un nou dosar penal împotriva opozantului Aleksei Navalnîi

0
Publicat:

Autoritățile ruse au deschis un nou dosar penal împotriva opozantului Aleksei Navalnîi după ce i-au organizat o „provocare” în colonia unde își ispășește pedeapsa de nouă ani de închisoare, relatează The Moscow Times.

Aleksei Navalnîi FOTO EPA-EFE
Aleksei Navalnîi FOTO EPA-EFE

Potrivit Kirei Iarmîș, purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, conducerea închisorii a plasat un condamnat „cu probleme de igienă personală” în celula opozantului în scopul de a provoca o dispută între cei doi.

După o ceartă între Navalnîi și celălalt deținut, autoritățile penitenciare l-au acuzat pe principalul opozant al regimului Putin de încălcarea regulilor de conduită, o infracțiune pasibilă cu până la cinci ani de închisoare.

De la arestarea lui Navalnîi în ianuarie 2021, autoritățile ruse au deschis încă zece dosare penale împotriva acestuia ce i-ar putea crește până la 44 de ani perioada de detenție.

Kira Iarmîș precizează că Navalnîi a fost agresat de gardieni în urma incidentului avut cu noul său coleg de celulă.

Kremlinul „vrea ca Aleksei să nu mai iasă din închioare și cere fabricarea unor dosare noi împotriva lui prin metode complet inumane”, denunță purtătoarea de cuvânt a opozantului.

Susținătorii lui Aleksei Navalnîi și-au exprimat în ultimele zile îngrijorarea în legătură cu starea sa de sănătate. Ei suspectează Kremlinul că încearcă să-l ucidă încet pe opozant, notează The Moscow Times.

Înainte de a fi arestat, Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurochimic de tip Noviciok. Opozantul este convins că a fost otrăvit de o echipă specială din serviciile secrete ruse care a acționat la ordinul lui Vladimir Putin.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite