Război în Ucraina. Moartea generalului Zavadski, confirmată de un oficial rus

0
Publicat:

Guvernatorul unei regiuni rusești situate la granița cu Ucraina a confirmat moartea generalului Vadim Zavadski, anunțată încă de săptămâna trecută.

Generalul Vadim Zavadski FOTO Ministerul rus al Apărării
Generalul Vadim Zavadski FOTO Ministerul rus al Apărării

Generalul-maior Vladimir Zavadski, comandant adjunct al Corpului 14 al Armatei Ruse, a murit pe 28 noiembrie după explozia unei mine în spatele liniei frontului, conform presei ucrainene.

Moartea generalului Zavadski a fost anunțată inițial de pagina de vKontakte a unei organizații de absolvenți ai unei școli militare din Moscova. Luni, guvernatorul regiunii Voronej, Aleksandr Gusev, a confirmat această informație.

Vadim Zavadski a murit „la un post de luptă din zona de operaţiuni speciale (așa cum numește Kremlinul războiul din Ucraina, n. red.)”, a afirmat oficialul local rus de rang înalt.

Gusev a menţionat că Zavadski, fost comandant de tanc, fusese decorat de mai multe ori, iar moartea sa este o pierdere grea care a provocat o „durere care ne înmărmureşte”.

Conform unui bilanț întocmit de publicația rusă independentă iStories, Vadim Zavadski este al șaptelea general și al 12-lea ofiţer superior care îşi pierde viaţa de la începutul invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie 2022. Generalul rus cu cel mai înalt rang decedat este Oleg Țokov, fostul comandant adjunct al Districtului Militar Sud al Rusiei.

Primele informații cunoscute public indică faptul că generalul Zavadski a murit după ce a declanșat o mină plasată pentru a contracara grupurile de recunoaștere ale ucrainenilor.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite