Armata ucraineană înaintează în Lugansk, susține guvernatorul regiunii: „Nu vă așteptați la o operațiune rapidă”

0
0

Guvernatorul regiunii din estul Ucrainei, Serhii Haidai, a afirmat într-o postare publicată pe Telegram că forțele ucrainene avansează în regiunea Luhansk, relatează Ukrainska Pravda.

Serhii Haidai
Serhii Haidai susține că forțele ucrainene avansează în Luhansk. FOTO Ukrainska Pravda

Haidai a precizat, de asemenea, că nu este vorba despre o operațiune rapidă: „Nu trebuie să vă așteptați la o operațiune rapidă. Dar sunt sigur că, în viitorul apropiat, Statul Major General ne va aduce vești bune”. 

Mergem treptat înainte (în direcția Svatovo-Kremennaya – n.r.). Cu toate acestea, rușii au reușit să desfășoare o cantitate imensă de echipamente și personal acolo: atât proaspăt mobilizați, cât și condamnați, și ai lui Kadîrov, și trupe regulate, și o parte din parașutiști, care au fost transferați din direcția Herson”, a declarat guvernatorul regiunii Luhansk. 

În plus, Haidai a declarat că iarna aceasta va fi esențială pentru „rezolvarea” situației din direcția Luhansk, menționând că își dorește ca până la sfârșitul anotimpului rece, trupele ucrainene să ajungă cel puțin la granița regiunii. 

Mai mult decât atât, acesta a învinuit trupele ruse că încearcă să epuizeze soldații ucraineni care luptă în Luhansk, punându-i pe „condamnați” și pe mobilizați în prima linie. 

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite