Putin susține că Occidentul are un comportament de prădător pe piața mondială a alimentelor

0
Publicat:

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat, marți, în cadrul unei întrevederi privind munca sezonieră din Rusia, că Occidentul are un comportament de prădător pe piața mondială a alimentelor, relatează TASS.

Putin susține că SUA importă mai multe alimente de pe piețele mondiale. FOTO EPA EFE
Putin susține că SUA importă mai multe alimente de pe piețele mondiale. FOTO EPA EFE

Vladimir Putin a declarat, de asemenea, că prețurile alimentelor pe piața mondială au revenit la nivelurile de la începutul acestui an, însă că au rămas cu 40% mai mari decât în anul 2020. 

Și aceasta este o consecință directă, fără nicio exagerare, a politicii de pradă a celor mai bogate țări din lume, care continuă să cumpere în mod activ alimente”, a afirmat liderul de la Kremlin. 

Șeful statului a mai afirmat că importurile de alimente realizate de Statele Unite în al doilea trimestru al acestui an au ajuns la 218,6 miliarde de dolari, față de 185,1 miliarde de dolari cu un an în urmă. 

În același timp, ceea ce este important, volumul importurilor americane depășește exporturile cu 22,3 miliarde de dolari. Și în anii anteriori exporturile au depășit importurile, adică astăzi Statele Unite importă mai multe alimente de pe piețele mondiale decât vinde”, a conchis Putin. 

Rusia, învinuită de criza alimentară globală 

Afirmațiile liderului de la Kremlin vin în contextul în care ONU a învinuit Rusia de la sfârșitul lunii martie că invadarea Ucrainei a determinat o „criză alimentară globală” din pricina blocării porturilor ucrainene. 

Ucraina a fost unul dintre cei mai mari exportatori de cereale din lume înainte de declanșarea războiului. 

În cele din urmă, Ucraina și Rusia au ajuns la un acord privind deblocarea porturilor ucrainene după mediere internațională. 

Compania de consultanță APK-Inform aprecia în urmă cu câteva zile că recolta de cereale a Ucrainei în acest an ar putea totaliza doar 54,1 - 55,7 milioane de tone, faţă de nivelul record de 86 milioane de tone, din cauza invadării ţării de către Rusia. . 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite