Putin reînființează două districte militare și ia o nouă măsură privind regiunile anexate din Ucraina

0
Publicat:

Vladimir Putin a inclus luni, prin decret, regiunile ucrainene Zaporojie, Herson (sud), Doneţk şi Lugansk (est), anexate în septembrie 2022, în Districtul Militar Sud al Federației Ruse.

Vladimir Putin FOTO Arhivă
Vladimir Putin FOTO Arhivă

Documentul care atestă această măsură a fost publicat luni, la două zile după împlinirea a doi ani de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, și va intra în vigoare la 1 martie.

Precedenta împărţire administrativă a Forțelor Armate ale Federației Ruse fusese aprobată în iunie 2020, cuprinzând Peninsula Crimeea, anexată în 2014, şi oraşul Sevastopol, baza Flotei Ruse din Marea Neagră.

Districtul Militar Sud cuprinde entităţi din Caucazul de Nord (rus), ca Adîgheia, Daghestan, Inguşetia, Cecenia, precum şi regiunile din sudul Rusiei - Krasnodar, Volgograd, Astrahan şi Rostov, printre altele.

În plus, decretul menționează reînfiinţarea districtelor militare Moscova şi Leningrad ca formaţiuni independente, la 14 ani după ce au fost comasate în Districtul Militar Vest, împreună cu flotele din Marea Baltică şi Marea Nordului.

Putin negase în decembrie intenţia de a restabili aceste districte în contextul aderării Finlandei la NATO, dar acum se declară obligat „concentreze acolo anumite unităţi militare”, relatează Agerpres.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite