Imagini cu blindate rusești distruse după un atac ucrainean cu dronă FPV | VIDEO

0
Publicat:

Un depozit aflat în sudul Ucrainei a fost ținta operatorilor ucraineni de drone FPV. Conform unor imagini publicate pe rețelele de socializare, ucrainenii au reușit să distrugă blindate rusești prețioase, relatează Business Insider.

Conform sursei citate, depozitul era plin cu bunuri valoroase din arsenalul de război al președintelui rus Vladimir Putin. Nu este clar când a avut loc atacul cu drone FPV și unde au fost surprinse imaginile. 

În plus, sursa citată nu a putut verifica în mod independent imaginile cu pricina. Logo-ul din dreapta jos a materialului video aparține celor de la Wild Hornets, o echipă de voluntari care fabrică drone pentru Forțele Armate ale Ucrainei. 

Ucrainenii au distrus și un tanc rusesc  BMPT „Terminator”. Foto Captură video X (Twitter)
Ucrainenii au distrus și un tanc rusesc BMPT „Terminator”. Foto Captură video X (Twitter)

Conform site-ului lor, de la debutul proiectului, au pus la dispoziția armatei ucrainene 3500 de drone FPV. Ei produc drone Kamikaze, de atac și de recunoaștere. 

Atacul pare să se concentreze asupra tancului rusesc BMPT „Terminator", cunoscut pentru capacitățile sale impresionante pe câmpul de luptă. 

Vehiculul blindat de 53 de tone dispune de o serie de arme, inclusiv două tunuri duble de 30 mm, patru lansatoare de rachete Ataka cu o rază de acțiune de aproape șase kilometri, două lansatoare de grenade AG-17D și o mitralieră coaxială PKTM de 7,62 mm. 

Se crede că armata lui Putin dispunea de doar 10 vehicule la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina, la 24 februarie 2022. 

Ucrainenii au reușit să distrugă cu ajutorul dronei și un vehicul de luptă BMP-3, două tancuri T-72, dar și camioane și vehicule militare. 

De la lansarea invaziei în Ucraina, Rusia a pierdut numeroase vehicule blindate. Printre blindatele distruse se numără 2.600 de tancuri de luptă și 4.900 de alte vehicule blindate, a transmis Ministerul britanic al Apărării în ianuarie. 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite