Putin i-a spus lui Boris Johnson că NATO „ameninţă Rusia din Ucraina”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

Vladimir Putin i-a spus premierului britanic, Boris Johnson că membrii NATO ameninţă Rusia prin extinderea activităţii lor în Ucraina, a transmis Kremlinul, luni, informează Reuters.

Preşedintele rus a avut o conversaţie la telefon cu premierul britanic, în care „a fost subliniat faptul că toate acestea se întâmplă pe fondul «expansiunii» militare active pe teritoriul Ucrainei de către ţările NATO, situaţie care produce o ameninţare directă pentru securitatea Rusiei”, conform Kremlinului.

„Vladimir Putin a prezentat o schiţă detaliată a evaluării sale a situaţiei actuale din jurul Ucrainei”, a declarat Kremlinul despre convorbirea cu Johnson.

De cealaltă parte, Boris Johnson l-a avertizat pe Putin că orice acţiune care ar putea destabiliza Ucraina ar fi o eroare strategică cu consecinţe semnificative, a precizat Downing Street într-un comunicat.

Premierul britanic  a exprimat „îngrijorarea profundă a Regatului Unit în ce priveşte desfăşurarea de trupe de la graniţa Ucrainei şi a reiterat importanţa discuţiilor pe canale diplomatice pentru dezescaladarea tensiunilor şi pentru identificarea unor soluţii durabile”, conform aceluiaşi comunicat.

Serviciile de informaţii americane susţin că Rusia ar putea plănui o ofensivă pe mai multe fronturi în Ucraina vecină chiar anul viitor,implicând până la 175.000 de soldaţi.

Kremlinul neagă că ar avea intenţii de invazie şi susţine că Occidentul este cuprins de rusofobie. De asemenea, ruşii susţin că sunt ameninţaţi de extinderea NATO şi că Occidentul şi-a încălcat asigurările pe care le-a dat la momentul prăbuşirii Uniunii Sovietice, în 1991.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite