Putin cere Ucrainei să garanteze siguranţa navelor pentru exportul de cereale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut luni Ucrainei să garanteze siguranţa navelor care folosesc coridorul pentru exportul de cereale, acuzând o „ameninţare" după un atac care a vizat flota rusă din Crimeea, relatează AFP.

 Putin cere garantarea siguranţei navelor din coridorul pentru exportul de cereale FOTO Profimedia
Putin cere garantarea siguranţei navelor din coridorul pentru exportul de cereale FOTO Profimedia

Ucraina trebuie să garanteze că nu va exista nicio ameninţare la adresa siguranţei navelor civile", a declarat Putin într-o conferinţă de presă, acuzând Kievul că a folosit coridorul de cereale pentru atac şi că aceasta a justificat retragerea sa din acordul privind exporturile ucrainene.

„Acest atac a fost lansat de Ucraina împotriva navelor Flotei Mării Negre (...) Ei au creat un pericol pentru navele noastre şi navele civile", a continuat el.

„Este o ameninţare pentru navele noastre şi navele civile", a adăugat Putin, subliniind în acelaşi timp că Rusia nu s-a retras din acordul privind exporturile de cereale ucrainene, ci l-a „suspendat".

Miniştrii de externe rus şi turc, Serghei Lavrov şi Mevlut Cavusoglu au abordat problema luni, într-o convorbire telefonică potrivit Moscovei.

Rusia a declarat duminica trecută că a recuperat rămăşiţele unei drone utilizate cu o zi înainte pentru a ataca flota sa din Sevastopol, în Crimeea, susţinând că aceste drone au folosit coridorul de securitate dedicat transportului de cereale şi că una dintre ele ar fi putut fi lansate de pe "o navă civilă" închiriată în cadrul Iniţiativei de la Marea Neagră

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite