Rușii au atacat remorchere care transportau cereale: cel puțin doi morți VIDEO

0
Publicat:

Două persoane au murit, o alta a fost rănită și una este dispărută, după ce armata rusă a atacat două remorchere civile care transportau cereale in apropiere de orașul ucrainean Ochakiv, relatează Ukrainska Pravda.

Remorcher.
Forțele ruse au atacat două remorchere civile. Foto: Arhivă

Forțele rusești își continuă atacurile asupra infrastructurii portuare de pe frontul Ochakiv. Ca urmare a unui atac asupra a doua remorchere civile care erau implicate în transportul de  cereale, a izbucnit un incendiu și s-a pierdut controlul asupra navelor. Doi membri ai echipajului au fost uciși, unul a fost salvat, iar soarta altuia este necunoscuta”, a precizat Comandamentul Sud. 

Rusia a afirmat este „inacceptabil" ca navele să reia trecerea prin coridorul de la Marea Neagră, după ce Moscova și-a suspendat participarea la acordul ONU privind cerealele din Marea Neagră, relatează Reuters

Deplasarea navelor de-a lungul coridorului este inacceptabilă, deoarece conducerea ucraineană și comanda forțelor armate ale Ucrainei o folosesc pentru a desfășura operațiuni militare împotriva Federației Ruse", a afirmat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat. 

În același timp, Forțele de Apărare ale Ucrainei au distrus două barje în apropierea podului Antonovski din Herson. Rușii au utilizat acele barje pentru a ajunge de pe malul drept al râului Nipro pe cel stâng. 

Elicopterul de atac rusesc Ka-52 a lansat atacuri asupra zonei recent eliberate Nova Kamianka din regiunea Herson. Cu toate acestea, forțele ucrainene l-au doborât. 

Întâmplarea vine în contextul în care Rusia a anunțat, sâmbătă, că își suspendă participarea la acordul încheiat cu Ucraina, prin medierea ONU și a Turciei, învinuind Kievul că a lansat atacul cu drone asupra flotei din Marea Neagră. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite