Șahistul Anatoly Karpov, în comă indusă din cauza unei căzături

0
Publicat:

Legendarul șahist Anatoly Karpov, în vârstă de 71 de ani, se află în comă indusă. Incidentul unuia dintre apropiații lui Putin este acum subiectul mai multor teorii.

Anatoly Karpov FOTO EPA
Anatoly Karpov FOTO EPA

Presa internațională relatează că în prezent nu sunt detalii clare legat de cum a ajuns să fie rănit Karpov și cum a ajuns acesta la spital. Fiica sa, Sofia, a afirmat că l-a găsit inconștient acasă, în urma unui accident domestic. 

Mai multe variante legat de modul în care șahistul a ajuns inconștient, circulă pe internet și în presa rusă. Omul de afaceri Andrey Kovalev afirmă pe Telegram că celebrul șahist a fost găsit inconștient lângă Duma de Stat, acesta fiind atacat de către persoane necunoscute, relatează GSP. Potrivit unor alte variante din presa rusă, Karpov a consumat alcool în zona Parlamentului rus și a suferit un accident. 

Federația rusă de șah a anunțat oficial că problemele lui Karpov au fost cauzate de o căzătură, iar în acest moment se află la terapie intensivă neurologică la spitalul Sklifosovsky, din Moscova. Șahistul este în stare gravă, dar stabilă. Acesta a suferit o rană cranio-cerebrală, iar în momentul internării a avut o alcoolemie ridicată, potrivit anunțului făcut de federația rusă de șah.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite