Propagandă: În regiunea ocupată Lugansk, rușii fac un film cu un fals Zelenski, svastici și soldați-caricatură

0

Rușii își dovedesc încă o dată „calitățile” de regizori talentați în ceea de privește propaganda. În regiunea ocupată Lugansk ei fac un film despre război, cu soldați ucraineni caricaturizați și cu un fals Zelenski, relatează Nexta pe Twitter.

Film de propagandă făcut de ruși în regiunea ocupată Lugansk FOTO NEXTA
Film de propagandă făcut de ruși în regiunea ocupată Lugansk FOTO NEXTA

În imaginile prezentate, actorii care îi întruchipează pe soldații ucraineni sunt caricaturizați și au desenate pe piept și pe brațe svastici, însemnele Gestapoului nazist, dar și stema Ucrainei - tridentul.

Cei care joacă rolurile militarilor americani poartă pe uniformă atât însemnele SUA, cât și ale Ucrainei, amestecate, iar pe biroul „președintelui” Zelenski tronează steagurile Uniunii Europene, al SUA și al Marii Britanii.

Conform publicației Nexta,  în filmul despre război, rușii folosesc toate simbolurile pe care propaganda de la Moscova le atribuie ucrainenilor: că sunt naziști, că sunt conduși de americani, că ascund biolaboratoare în care se produc virusuri mortale.

În autoproclamata «Republică Populară Lugansk» au început filmările la o peliculă despre război, cu titlul «Oameni politicoși». În film puteți vedea un fals Zelenski, soldați purtând svastică și chiar laboratoare biologice”, a scris publicația Nexta pe Twitter, postând câteva fotografii de la filmări.

Expresia „oameni politicoși” face trimitere la trupele ruse care au preluat controlul asupra instituțiilor din Crimeea în 2014, când au ocupat și anexat peninsula.

Soldații trimiși de Rusia în Crimeea au fost denumiți inițial „oamenii în verde”, pentru că erau îmbrăcați în uniforme militare, dar fără niciun fel de însemn. Puternic înarmați, ei au ocupat instituțiile, dându-i afară pe oficialii ucraineni. 

Trupele de ocupație, "oamenii politicoși"

Un blogger din Crimeea a relatat la vremea respectivă că directorul unui aeroport a povestit cum au venit militarii înarmați, dar fără însemne, și „i-au rugat politicos” pe oamenii lui să părăsească aeroportul.

 Termenul s-a răspândit apoi și a intrat în folclorul rusesc sub forma „oamenii politicoși”, desemnându-i pe soldații trupelor de ocupație.

Cât despre filmul care se turnează în această perioadă în Lugansk, secvențele prezentate de Nexta conțin toată simbolistica folosită de propaganda de la Moscova împotriva ucrainenilor ca argument pentru invadarea țării: că Ucraina este condusă de fapt din umbră de americani, care desfășoară experimente secrete în laboratoare biologice ascunse, sau că ucrainenii sunt în realitate naziști.

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite