Imagini cu militari ucraineni la periferia orașului Liman, ocupat de ruși VIDEO

0
Publicat:

Militari ucraineni s-au urcat sâmbătă pe un vehicul unde au arborat drapelul Ucrainei la periferia oraşului Liman (est), ocupat de ruși, despre care Kievul a anunţat că a fost încercuit.

Tanc cu soldați ucraineni
Soldați ucraineni în apropiere de Liman Foto Twitter

"1 octombrie. Ne desfăşurăm drapelul naţional şi îl arborăm pe pământul nostru. Liman va fi Ucraina", a declarat un militar ucrainean înainte de a fixa steagul pe ceea ce pare a fi semnul de "bun venit în Liman" în drumul către oraş.

Reuters menţionează că nu a putut verifica imediat înregistrarea video din surse independente.

EFE transmite că un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, care a confirmat încercuirea a peste 5.000 de militari ruşi în zonă, a declarat că trupele ucrainene au preluat controlul asupra a cinci aşezări din apropiere de Liman, în regiunea Doneţk.

"Trupele ruse de lângă Liman sunt încercuite. Aşezările Iampil, Novoselivka, Şandrigolove, Drobişevo şi Stavki au fost eliberate şi continuă acolo măsurile de stabilizare", a declarat Serhii Cerevati, citat de Unian.

Anterior, şeful administraţiei militare regionale din Lugansk, Serhii Haidai, informase că peste 5.000 de soldaţi ruşi fuseseră încercuiţi de trupele ucrainene la Liman, scrie Agerpres.

Rușii au încercat să rupă încercuirea ucrainenilor

Mai devreme, aşa-zisul ambasador al Moscovei în autoproclamata "Republică Populară Lugansk", Rodion Miroşnik, declarase că armata rusă încearcă să rupă încercuirea ucraineană din oraşul strategic Liman. Unităţi ale Districtului Militar Sud au atacat poziţii ucrainene "cu scopul de a ieşi din încercuirea de la Liman", a susţinut Miroşnik.

Trupele ucrainene se regrupează după ce şi-au văzut bombardate poziţiile în jurul localităţilor Severska şi Dobrişevo, declarase el. "Liman se află sub controlul total al forţelor aliate", adăugase Miroşnik, potrivit căruia unităţile proruse continuau să patruleze oraşul şi controlau autostrada care face legătura între Liman şi Kreminna, în regiunea Lugansk.

Liman, aflat sub control rus din mai, este un important nod feroviar către principalele bastioane ucrainene din Doneţk: Kramatorsk şi Sloviansk. Armata ucraineană are iniţiativa în estul ţării de când a recuperat controlul unei părţi din regiunea Harkov după retragerea trupelor ruse la 8 septembrie. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite