Preşedintele Putin s-a întâlnit cu ministrul chinez al apărării, întâlnire ce nu fusese anunţată public VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele rus Vladimir Putin a avut duminică la Moscova o întâlnire cu ministrul chinez al apărării, Li Shangfu, a anunţat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov transmite Agerpres. 

Peskov a declarat duminică agenţiei TASS că detalii despre această întâlnire vor fi oferite mai târziu. Imagini difuzate de Kremlin îl arată pe Putin dând mâna cu ministrul chinez, apoi ei se aşează la o masă. Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a participat de asemenea la discuţii.

LI Shangfu întâlnire cu Putin și Soigu la Kremlin Foto Kremlin.ru
LI Shangfu întâlnire cu Putin și Soigu la Kremlin Foto Kremlin.ru

"Dezvoltarea relaţiilor între cele două naţiuni ale noastre merge bine în toate domeniile, în sectoarele economic, social, cultural şi educaţional, precum şi în departamentele militare", a spus Putin în deschiderea reuniunii.

Deşi China se declară oficial neutră în războiul declanşat de Rusia în Ucraina, preşedintele chinez Xi Jinping nu a condamnat invazia rusă şi a efectuat luna trecută o vizită oficială la Moscova pentru consolidarea parteneriatului cu preşedintele rus Vladimir Putin. Cei doi lideri au anunţat atunci un parteneriat "fără limite" între ţările lor.

În acest timp, statele occidentale care ajută militar Ucraina în războiul cu Rusia insistă pe lângă China să nu ofere la rândul ei un astfel de ajutor Moscovei, ajutor ce ar risca să încline în favoarea acesteia din urmă balanţa conflictului.

Ministrul chinez de externe, Qin Gang, a asigurat vineri, după o întrevedere la Beijing cu şefa diplomaţiei germane Annalena Baerbock, că China nu va furniza arme niciuneia dintre părţile din conflictul ucrainean şi a pledat din nou pentru negocieri de pace între Moscova şi Kiev.

Ministrul chinez a adăugat că exportul produselor cu dublă întrebuinţare, civilă şi militară, este controlat prin lege.

Potrivit unui oficial de la Kiev, armata ucraineană descoperă tot mai multe componente chineze în armele folosite de Rusia în războiul din Ucraina.  

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite