Patrușev: Rusia va încerca să recupereze drona americană prăbușită în Marea Neagră

0
Publicat:

Rusia va încerca să recupereze drona americană căzută marți în Marea Neagră în urma unui incident cu avioane de vânătoare ruseşti, a declarat secretarul Consiliului de Securitate de la Moscova, Nikolai Patruşev.

Nikolai Patrușev FOTO Twitter
Nikolai Patrușev FOTO Twitter

„Nu ştiu dacă vom reuşi să o recuperăm sau nu, dar trebuie încercat. Şi cu siguranţă ne vom ocupa de asta. Sper, desigur, cu succes”, a declarat miercuri Patruşev la postul TV Rossia-1, potrivit EFE.

Mai devreme, purtătorul de cuvânt pentru securitate naţională al Casei Albe, John Kirby, a declarat că Statele Unite nu şi-au recuperat drona şi probabil aceasta nici nu va putea fi recuperată, având în vedere adâncimea apei în zona unde s-a prăbuşit, notează Agerpres.

O dronă americană de supraveghere de tip MQ-9 Reaper s-a prăbuşit marţi în Marea Neagră după ce a fost interceptată de două avioane de vânătoare ruseşti SU-27.

Potrivit Washingtonului, drona s-a prăbușit în urma unei manevre neprofesioniste în spațiul aerian internațional a unuia dintre cele două avioane militare ale rușilor.

Moscova recunoaşte că a interceptat drona, dar susține că aparatul zbura cu transponderul oprit şi pătrunsese în spaţiul aerian rezervat de aviaţia militară rusă. În plus, Moscova neagă că a provocat doborârea aparatului american și spune că drona s-a prăbuşit din cauza unei manevre bruşte.

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite