Orașul rus Belgorod înfruntă noi atacuri devastatoare ale Ucrainei. Ce măsuri au fost luate de urgență

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orașul Belgorod din Rusia a fost, din nou, scena unor atacuri ucrainene, joi seara, ceea ce a stârnit îngrijorări în rândul locuitorilor și a determinat autoritățile să ia măsuri urgente.

Orașul Belgorod, din nou ținta bombardamentelor ucrainene FOTO Shutterstock
Orașul Belgorod, din nou ținta bombardamentelor ucrainene FOTO Shutterstock

Guvernatorul Belgorodului, Viaceslav Gladkov, a declarat că cel puțin două persoane au fost rănite în cel mai recent atac, potrivit AFP. Un bărbat a suferit răni la antebraț ca urmare a schijelor, în timp ce o altă persoană a fost rănită la tibie. Imaginile difuzate pe canalele Telegram sugerează daune semnificative asupra unor vehicule în oraș.

„Sistemul nostru de apărare aeriană a acționat deasupra orașului Belgorod și a districtului său. Zece ținte aeriene au fost doborâte în timp ce se apropiau de oraș”, a adăugat Gladkov, evidențiind eforturile de apărare depuse.

Cel mai mare număr de morți

Atacul asupra orașului Belgorod de pe 30 decembrie a dezvăluit o realitate crudă, în ciuda eforturilor Kremlinului de a menține tăcut războiul pentru aproximativ doi ani. Evenimentul marchează cel mai mare număr de decese în Rusia începând cu 24 februarie 2022, data începutului invaziei Ucrainei. În total, 25 de morți și aproximativ o sută de răniți au fost raportați în orașul cu 335.000 de locuitori, situat la doar 50 km de granița cu Ucraina.

Belgorod a fost ținta atacului a doua zi după un bombardament intens asupra orașelor ucrainene, înregistrând 55 de decese, dintre care cel puțin 32 la Kiev. Bilanțul tragic din Kiev reprezintă cel mai sângeros episod pentru capitala ucraineană de la începutul războiului.

Ca răspuns la aceste atacuri repetate, autoritățile regionale din Belgorod au fost nevoite să prelungească vacanțele școlare și să ia măsuri pentru desfășurarea de sesiuni la distanță în colegiile tehnice și universități, afectate de măsurile de securitate.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite