Rusia introduce în războiul din Ucraina cele mai noi obuziere fabricate de Rostec

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia va desfăşura în curând cele mai noi obuziere împotriva forţelor ucrainene, în cadrul a ceea ce Moscova numeşte "operaţiune militară specială", a anunţat şeful conglomeratului de apărare de stat Rostec.

Cele mai noi obuziere rusești vor ajunge pe frontul din Ucraina
Cele mai noi obuziere rusești vor ajunge pe frontul din Ucraina FOTO arhiva Adevărul

Anunțul a fost făcut de şeful conglomeratului de apărare de stat Rostec, în remarci publicate miercuri şi citate de Reuters, potrivit Agerpres.

Testarea noilor unităţi de artilerie autopropulsate Koaliţia-SV a fost finalizată şi producţia lor în masă a început deja, a declarat, într-un interviu, Serghei Cemezov, şeful Rostec, pentru agenţia de presă de stat RIA.Primul lot pilot va fi livrat până la sfârşitul anului 2023, a precizat el.

"Cred că vor apărea acolo (pe câmpul de luptă în Ucraina) în curând, în timp ce obuzierele din această clasă sunt necesare pentru a oferi un avantaj asupra modelelor occidentale de artilerie în ceea ce priveşte raza de tragere", a spus Cemezov.

La începutul lunii decembrie, agenţia de presă de stat rusă TASS a raportat desfăşurarea deja a unui obuzier Koaliţia-SV către linia frontului în Ucraina.

Obuzierele, cu o rază de acţiune de până la 70 de kilometri, sunt echipate cu un tun modern 2A88 de calibrul 152 mm cu o rată de tragere de peste 10 cartuşe pe minut, precum şi un sistem modern de automatizare a proceselor de îndreptare a pistolului, selectare a ţintei şi navigare, potrivit TASS.  


Erată: Într-o variantă anterioară a articolului publicat de Adevărul, preluat de pe agenția Agerpres, care cita Reuters, era specificat că obuzierele sunt destinate graniței cu Finlanda și Norvegia. Agenţia Reuters a clarificat că noile obuziere sunt destinate, de fapt, conflictului din Ucraina şi nu graniţei cu Finlanda, conform corecturii transmise de Reuters.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite