Explozii puternice în Belgorod și în Crimeea ocupată. O rachetă a fost doborâtă deasupra oraşului-port Sevastopol VIDEO

0
Publicat:

Explozii puternice au fost auzite în cursul nopții de marți spre miercuri în unele zone din sud-vestul Rusiei și din Peninsula Crimeea aflată sub ocupația invadatorilor ruși. Conform oficialilor ruși, orașul Belgorod, unde 25 de persoane au murit sâmbătă, a fost ținta unor noi bombardamente, dar și orașul Sevastopol din Crimeea , unde o rachetă ucraineană a fost doborâtă, relatează BBC.

 Belgorod
Alte explozii au fost auzite în Belgorod în noaptea de marți spre miercuri. FOTO Shutterstock-Arhivă

În ultimele zile, atacurile aeriene dintre Rusia și Ucraina s-au intensificat. 

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, susține că Rusia a utilizat în jur de 300 de rachete și 200 de drone în cinci zile. 

Rusia a lansat cel mai nemilos atac aerian la sfârșitul săptămânii trecute, soldat cu moartea a peste 40 de persoane. Trupele ucrainene nu au stat cu mâinile în sân, ci au lansat un bombardament asupra orașului Belgorod, în urma căruia au fost rănite și peste 100 de persoane. 

Alte explozii au fost produse în Belgorod în noaptea de marți spre miercuri, guvernatorul regiunii susținând că mai multe drone au fost distruse. 

În Sevastopol, o rachetă a fost doborâtă deasupra portului, a anunțat pe Telegram guvernatorul Mihail Razvozhaiev. Nu au fost raportate victime sau pagube. 

De asemenea, cele mai mari orașe ucrainene, inclusiv Harkov și Kiev, au fost ținta atacurilor rusești cu rachete. În urma bombardamentelor, minimum cinci persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite, conform oficialilor locali.  

În plus, s-a spus că o persoană a murit în urma unui atac lansat de armata ucraineană asupra Belgorodului. 

Aceste bombardamente au avut loc după ce președintele Rusiei, Vladimir Putin, a promis că va intensifica loviturile ca răspuns la cele mai recent atacuri lansate de Ucraina. 

Într-un discurs adresat marți, 2 ianuarie, ucrainenilor, liderul de la Kiev a afirmat că Rusia a lansat „aproape o sută de rachete de diferite tipuri” în acea zi. Conform spuselor sale, acestea au fost „calculate în mod special de inamic pentru a provoca cât mai multe pagube posibile"

Ambasadorul ucrainean în SUA, Oksana Markarova, a afirmat pentru BBC că atacurile lansate de Rusia „nu au fost o surpriză", dar că, pentru ca Ucraina să câștige războiul, are nevoie de mai multe arme pentru a răspunde și „pentru a trimite un mesaj clar Rusiei că ar trebui să se oprească". 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite