Opozanta belarusă Svetlana Tihanovskaia apare pe lista Rusiei cu persoane „căutate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Svetlana Tihanovskaia FOTO TASS
Svetlana Tihanovskaia FOTO TASS

Numele opozantei belaruse Svetlana Tihanovskaia apare în baza de date cu persoane căutate de către Rusia, în urma unor proceduri declanşate împotriva acesteia în Belarus, anunţă Ministerul rus de Interne, potrivit AFP.

Numele adversarei preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko în alegerile controversate de la începutul lui august figurează în această bază de date, disponibilă online.

Tihanovskaia este căutată cu privire la o „încălcare a Codului Penal”, precizează AFP, potrivit news.ro.

Potrivit agenţiei ruse de presă RIA Novosti, este vorba despre proceduri angajate în Belarus cu privire la „îndemnuri la acţiuni care aduc atingere securităţii naţionale”, o infracţiune pedepsită cu trei până la cinci ani de închisoare.

După alegerile din 9 august din Belarus, câştigate de Lukaşenko conform puterii de la Minsk, Tihanovskaia s-a refugiat în Lituania. 

Contestat în stradă pentru fraudarea alegerilor, Aleksandr Lukaşenko, aflat de 16 de ani la putere, are parte de sprijinul lui Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin a decis în cele din urmă să-l susţină pe omologul său de la Minsk după ce iniţial a căutat să-l îndepărteze de la putere. Mai mult chiar, el nu a exclus o intervenţie militară în ţara vecină.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite