Oligarhul rus Mihail Fridman se plânge că a ajuns să trăiască „în arest la domiciliu, practic” din pricina sancţiunilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto EPA-EFE
Foto EPA-EFE

Mihail Fridman care a fondat în 1991 Alfa-Bank, una dintre cele mai mari bănci private din Rusia, este unul dintre oligarhii ruşi care suferă din cauza sancţiunilor impuse. Oligarhul a declarat că a ajuns să trăiască „în arest la domiciliu”.

Potrivit Business Insider, Mihail Fridman a comunicat că a ajuns să trăiască „în arest la domiciliu, practic” din pricina sancţiunilor impuse împotriva sa. 

Firdman a declarat într-un interviu acordat ziarului El Pais: „Autorităţile din Marea Britanie trebuie să îmi aloce o anumită sumă ca să pot lua taxiuri şi să cumpăr mâncare dar va fi o sumă foarte limitată dacă vă uitaţi la costul traiului din Londra”. 

De asemenea, oligarhul a mai declarat că nu este sigur că suma primită de la guvernul britanic poate să-i acopere necesităţile „pentru a trăi o viaţă normală, fără excese”. 

„Nici nu mai pot să duc pe cineva la restaurant. Sunt nevoit să mănânc acasă şi sunt practic sub arest la domiciliu”, declară el. Acesta a continuat prin a spune că nu vrea să părăsească Londra „din multe motive”. 

Fridman a cumpărat o moşie în Londra 

Oligarhul rus nu este mulţumit de tratamentul care i se acordă, mai ales după ce a investit „miliarde de dolari în Marea Britanie şi alte ţări europene”. 

În 2016, Fridman a cumpărat în Londra, Athlone House, o moşie din epoca victoriană evaluată la 65 de milioane de lire sterline. 

Într-un interviu acordat Bloomberg, oligarhul s-a plâns şi de faptul că a ajuns să trăiască din 2.500 de euro lunar. 

Pe 27 februarie, el împreună cu Oleg Deripaska au cerut stoparea conflictului din Ucraina, însă fără a-l critica în mod direct pe preşedintele rus Vladimir Putin. 

Oligarhii ruşi vizaţi de către Occident

Mihail Fridman a fost invitat de către Rusia să se mute în Kaliningrad. Această propunere a venit şi cu o idee de afacere, oligarhului i s-a propus o şansă „istorică” de a renova castele din zonă. 

Oligarhul rus este doar unul dintre cei vizaţi de către Marea Britanie, Statele Unite, Uniunea Europeană şi alte ţări.

Pe lista oficialilor şi miliardarilor ruşi sancţionaţi se află peste 350 de noi nume. Guvernul britanic l-a adăugat pe această listă şi pe Roman Abramovich. 

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite