Oligarhul rus Mihail Fridman, după ce şi ultimul card bancar i-a fost îngheţat: Chiar nu ştiu cum să trăiesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
mihail fridman foto epa efe

Oligarhul rus Mihail Fridman a declarat într-un interviu că nu ştie cum să trăiască, la trei săptămâni după ce averea sa a fost supusă sancţiunilor UE, scrie Bloomberg, citată de businessinsider.com.

Fridman, care are o avere netă de 10,1 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index, a fost sancţionat de Uniunea Europeană pe 28 februarie şi de Regatul Unit pe 15 martie, scrie businessinsider.com.

El a descris sancţiunile UE ca fiind „nefondate şi inechitabile” la acea vreme şi a spus că le va contesta, a informat Reuters.

De când a început invazia Ucrainei, averea lui Fridman a scăzut cu 4 miliarde de dolari, a raportat Bloomberg.

„Nu ştiu cum să trăiesc”, a spus Fridman pentru Bloomberg. "Nu ştiu. Chiar nu ştiu."

Fridman, un cofondator al firmei de investiţii londoneze LetterOne şi fost membru al consiliului de administraţie al companiei bancare ruse Alfa-Bank, a declarat pentru Bloomberg că sancţiunile au însemnat că ultimul său card bancar funcţional din Regatul Unit a fost îngheţat.

Fridman, care locuieşte în Marea Britanie, are o alocaţie de 2.500 de lire sterline (3.300 de dolari) pe lună şi trebuie să solicite o licenţă pentru a cheltui bani înainte ca guvernul britanic să decidă cât de rezonabilă este cererea, a spus el pentru Bloomberg.

„Problemele mele sunt cu adevărat nimic în comparaţie cu problemele lor”, a spus el pentru Bloomberg, referindu-se la ucrainenii prinşi în conflict.

Fridman a demisionat din consiliul de administraţie al Alfa-Bank la o zi după ce UE l-a sancţionat. De asemenea, a demisionat din consiliul de administraţie al LetterOne, firma de investiţii pe care a cofondat-o.

Fridman a spus că el crede că are o relaţie bună cu Occidentul din cauza călătoriilor sale la Washington şi a unui program de burse Alfa-Bank pe care l-a înfiinţat pentru cetăţenii americani, britanici şi germani în 2004.

„Am crezut sincer că suntem atât de buni prieteni ai lumii occidentale încât nu putem fi pedepsiţi”, a spus el pentru Bloomberg.

Fridman se numără printre numeroşii ruşi vizaţi de sancţiunile occidentale care vizează paralizarea economiei Rusiei şi pedepsirea preşedintelui Vladimir Putin pentru invazia sa în Ucraina.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite