Ofiţer OSCE reţinut în LPR-Lugansk, acuzat de separatiştii pro-ruşi de spionaj pentru serviciile speciale ale SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: OSCE / Misiune OSCE în Donbas
Foto: OSCE / Misiune OSCE în Donbas

Departamentul pentru Securitate Internă din Lugansk a remarcat că George Lewicki are mulţi ani de experienţă în serviciul în forţele armate ale ţării sale, în diferiţi ani deţinând funcţii în Agenţia de Informaţii a Departamentului de Apărare al SUA.

Un angajat al echipei din Lugansk a Misiunii Speciale de Monitorizare (SMM) a OSCE, reţinut sub suspiciunea de trădare, a transmis date secrete unui reprezentant al serviciilor de informaţii americane a anunţat, marţi, Ministerul Securităţii Statului din LPR, conform agenţiei ruse de ştiri TASS.

„În cadrul activităţilor desfăşurate de agenţiile de securitate ale Republicii Populare Lugansk, s-au constatat faptele utilizării de către serviciile speciale ale SUA a unui reprezentant al echipei din Lugansk a Misiunii Speciale de Monitorizare a OSCE pentru a colecta informaţii despre unităţile din Miliţia Populară a LPR, fapte care au fost dezvăluite şi documentate”, se arată în raport.

Potrivit agenţiei, un membru al misiunii dintre locuitorii din LPR, traducătorul Petrov, a stabilit o relaţie confidenţială cu cetăţeanul american George Levitsky, care a ocupat funcţia de şef adjunct al misiunii OSCE la Lugansk. Oamenii legii din republică au constatat că Levitsky are mulţi ani de experienţă în serviciul forţelor armate ale ţării sale, în diferiţi ani deţinând funcţii în Direcţia de Informaţii a Departamentului de Apărare al SUA.

„Petrov, în conformitate cu instrucţiunile curatorului său american, a pregătit şi a predat acestuia din urmă un material generalizat constituind secret de stat despre Corpul 2 Armată al Miliţiei Populare din LPR, care patrula pe linia de contact în cadrul misiunii OSCE. ”, a spus ministerul.

În aprilie, Ministerul Securităţii de Stat al LPR a raportat că un cetăţean al republicii, Mihail Petrov, care a fost reţinut anterior de Misiunea de Monitorizare a OSCE, a mărturisit că a transferat informaţii militare secrete către serviciile speciale străine, iar un caz de trădare a fost iniţiat împotriva lui.

În total, doi cetăţeni ai LPR care lucrau în SMM OSCE au fost reţinuţi sub suspiciunea de trădare.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite