O nouă metodă stalinistă în Rusia lui Putin. Un deputat propune reintroducerea termenului de „dușman al poporului”

0
Publicat:

Un deputat din Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului Federației Ruse, a propus reintroducerea termenului de „dușman al poporului” și a tribunalelor militare pe câmpul de luptă, ca pe vremea lui Stalin, relatează presa rusă.

Andrei Guruliov FOTO dzen.ru
Andrei Guruliov FOTO dzen.ru

„Este timpul să introducem conceptul de dușman al poporului. Nu trebuie să ne fie rușine de acest lucru”, a declarat autorul acestei inițiative legislative, deputatul Andrei Guruliov, membru al partidului Rusia Unită, care asigură baza electorală a regimului Putin.

Guruliov recunoaște că acest termen este represiv, dar susține că aduce disciplină. El îl dă ca exemplu pe bunicul său, care s-a „reabilitat” după ce a petrecut nouă ani în lagăr după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial (1939-1945).

„Mă întreb: Vrei represiuni staliniste? Vreau! Da, s-au făcut greșeli. Dar a existat disciplină. Și astăzi chestiunea de temelie este disciplina”, spune Guruliov.

În opinia sa, militarii trebuie doar să execute ordinele și să nu se plângă de nimic, iar acuzațiile să-i vizeze personal. El se declară revoltat de plângerile făcute de soldații care își părăsesc pozițiile și cere „pedepsirea” lor direct pe câmpul de luptă. „Procurorul, responsabilul de anchetă și președintele tribunalului militar ar trebui să stea lângă comandant”, susține deputatul Guruliov, propunând astfel reintroducerea unor noi metode represive staliniste în Rusia lui Putin.

Andrei Guruliov, în vârstă de 55 de ani, este membru al Comisiei pentru Apărare din Duma de Stat. El a intrat în politică recent, după o îndelungată carieră militară încheiată în postul de comandant adjunct al Districtului Militar Sud al Rusiei. Din cauza activității sale de subminare a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei, Andrei Guruliov este vizat de sancțiuni în toate statele membre UE, Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Elveția, Australia, Japonia și Noua Zeelandă.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite