Noua ambasadoare a SUA la Moscova, întâmpinată de un grup protestatari: „Tancurile voastre ucid civili!” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul ambasador al SUA la Moscova, Lynne Tracy, a fost întâmpinată de un grup de protestatari scandând sloganuri antiamericane la sosirea sa la sediul Ministerului de Externe, unde a venit pentru prima dată pentru a-și prezenta acreditările.

Noua ambasadoare a SUA alături de viceministrul rus de externe FOTO Ambasada SUA
Noua ambasadoare a SUA alături de viceministrul rus de externe FOTO Ambasada SUA

Grupul de protestatari ținea în mâni pancarte critice la adresa SUA, iar unul dintre mesaje era: „Tancurile voastre ucid civili”, relatează Reuters.

În Rusia, protestele - în special cele legate de război - sunt interzise dacă nu au sprijinul autorităților.

Relațiile dintre Washington și Moscova sunt la cel mai scăzut nivel din toate timpurile. Statele Unite au răspuns la invazia Rusiei în Ucraina prin furnizarea de armament către Kiev - care va include în curând și tancuri principale de luptă Abrams - și prin impunerea unei serii de noi sancțiuni economice, toate aceste măsuri fiind luate în coordonare cu aliații occidentali.

Deși au existat ocazional tatonări diplomatice, inclusiv schimburi de prizonieri în care au fost implicați veteranul pușcașilor marini americani Trevor Reed și vedeta de baschet Brittney Griner, contactele la nivel înalt între cele două părți au fost rare.

America este un stat terorist”, au scandat protestatarii aduși acolo special, a scris Anton Gerașcenko, consilier al Ministerului ucrainean de Interne.

„SUA este un sponsor al morții!", "Tancurile voastre ucid civili!" "Abrams & Tigers [sic] ard la fel!", "Armata SUA este un instrument de agresiune și jaf!", "Ați venit aici pentru a profita de pe urma morții!", așa a fost întâmpinată ambasadoarea americană Lynne Tracy, a scris Kevin Rothrock de la publicația independentă Meduza.

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri