Nevestele militarilor buriaţi solicită întoarcerea soţilor lor din Ucraina: „Sunt epuizaţi moral şi fizic”

0
0
FOTO Twitter
FOTO Twitter

Soţiile soldaţilor care se află în Ucraina pentru „instruire” au înregistrat un mesaj video adresat liderului Republicii Bureaţiei, Alexei Tsidenov, în care cer întoarcerea soţilor lor acasă, relatează Ukrainska Pravda.

„Din 24 februarie, au luat parte la  „operaţiunea militară specială” pe teritoriul Ucrainei. Sunt epuizaţi psihic şi fizic, toţi au contuzii de gravitate uşoară sau moderată”, a afirmat una dintre soţiile soldaţilor, conform Ukrainska Pravda.

Conform soţiilor, bărbaţii sunt pe front de patru luni, mulţi dintre ei sunt răciţi. De asemenea, femeile se plâng că televiziunea rusă ignoră acest „act ilegal”. 

Videoclipul a fost înregistrat de soţiile militarilor care servesc în brigada a 5-a de tancuri a Forţelor Armate Ruse, dintre care cel puţin 30 au fost omorâţi. 

Buriaţia se află pe locul al doilea în ceea ce priveşte numărul de morţi, printre regiunile Rusiei. În acest moment, este cunoscut că 184 de persoane au murit. 

De la debutul invaziei, Rusia a pierdut 35.250 de soldaţi, 185 elicoptere şi 1,567 de tancuri în Ucraina, potrivit Ukrainska Pravda.

Mai multe - Rusia

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite