Moscova susţine că a distrus patru ambarcţiuni militare rapide ale Ucrainei în Marea Neagră

0
Publicat:

Moscova a transmis luni că a distrus patru ambarcaţiuni militare rapide cu soldaţi ucraineni la bord în Marea Neagră.

Bărci militare rapide 'Willard Sea Force” FOTO: willardmarine.com
Bărci militare rapide 'Willard Sea Force” FOTO: willardmarine.com

În noaptea de duminică spre luni, "în partea de nord-vest a Mării Negre, (...) aviaţia navală a Flotei de la Marea Neagră a distrus patru bărci militare rapide 'Willard Sea Force' fabricate în SUA (care transportau) grupuri de debarcare ale Forţelor Armate ale Ucrainei", a precizat Ministerul rus al Apărării pe Telegram.

Conform ministerului, ambarcaţiunile ucrainene se îndreptau spre Capul Tarhankut, în vestul peninsulei anexate Crimeea, scrie Agerpres.

Tot luni, Moscova a declarat că a doborât o dronă ucraineană în largul coastei Crimeei şi un al doilea aparat de zbor în regiunea rusă Kursk, care se învecinează cu Ucraina.

Apărarea rusă a transmis miercuri că a distrus patru bărci de viteză militare ale Kievului care transportau un total de până la 50 de membri ai forţelor speciale, fără a oferi informaţii suplimentare.

La 24 august, Ucraina s-a felicitat pentru că a efectuat o operaţiune rară de comando în peninsula Crimeea, anexată de Moscova în 2014, şi pentru că a arborat drapelul naţional acolo.

Unităţile forţelor speciale ucrainene au venit de pe mare, aterizând în vestul peninsulei, după care au plecat "fără pierderi", conform serviciilor de informaţii militare ucrainene.

Rusia a anunţat, de asemenea, la 22 august că a "distrus" o barcă rapidă care transporta soldaţi ucraineni lângă Insula Şerpilor din Marea Neagră, după ce a revendicat responsabilitatea pentru o navă de recunoaştere în aceeaşi zi.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite