Moscova introduce pregătirea militară de bază în școli. Ministerul britanic al Apărării: Rusia încearcă să „evoce URSS”

0
Publicat:

Ministerul rus al Educației a oferit noi amănunte cu privire la planul său de a integra pregătirea militară de bază în programa școlilor secundare, anunță, duminică, ministerul britanic al Apărării.

Rusia a retras programul în 1993. Foto: Moscow News Agency via The Moscow Times (Arhivă)
Rusia a retras programul în 1993. Foto: Moscow News Agency via The Moscow Times (Arhivă)

În buletinul informativ, ministerul susține că modulul din cadrul cursului „Principiile de bază ale siguranței vieții”va include antrenamente cu puști de asalt seria AK și grenade, exerciții militare și saluturi”. 

De asemenea, ministerul britanic a precizat că inițiativele, care vor intra în vigoare din luna septembrie, sunt o „evocare a Uniunii Sovietice”

Rusia a retras programul de „pregătire militară de bază”, care îi învăța pe adolescenți să răspundă la un atac nuclear sau chimic, să acorde primul ajutor și să mânuiască arme de foc, în anul 1993 și au existat de-a lungul anilor mai multe încercări de a readuce cursul în sistemul de învățământ. 

Conform publicației ruse independente iStories, orele de patriotism care au fost introduse la începutul anului școlar în programa rusă îi învață pe școlari despre „valorile societății ruse”. Acestea cuprind nevoia ca elevii de până la opt ani să priceapă că a-ți iubi țara înseamnă să fi dispus să iei „arma în mână pentru apărarea ei” în vremuri periculoase. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite