Moscova anunță că a efectuat un „exerciţiu militar” în nord-vestul Mării Negre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un „exerciţiu militar” a fost efectuat de către forţele ruse în nord-vestul Mării Negre, a anunţat Moscova vineri dimineaţă, indicând că au fost trase rachete antinavă pentru lovirea unei ţinte pe mare, informează AFP, citată de Agerpres.

Flotă rusă în Marea Negră. FOTO arhivă
Flotă rusă în Marea Negră. FOTO arhivă

Nave din Flota rusă din Marea Neagră au lansat rachete de croazieră antinavă „asupra unui vas-ţintă în zona de antrenament de luptă în nord-vestul Mării Negre”, potrivit Ministerului Apărării de la Moscova.

„Datele de telemetrie şi supraveghere video din vehicule aeriene fără pilot au confirmat succesul exerciţiului de luptă. Nava-ţintă a fost distrusă ca urmare a loviturilor cu rachete”, a explicat partea rusă.

„Temporar periculoase pentru trecere''  

Tot potrivit Ministerul Apărării rus, aviaţia Flotei, în coordonare cu navele, a efectuat acţiuni pentru a izola zona închisă temporar navigaţiei.

Miercuri, Rusia a anunţat că începând de a doua zi va considera navele care se deplasează către Ucraina în Marea Neagră drept „potenţiale ambarcaţiuni militare”.

Mai multe zone din nord-vestul şi sud-estul apelor internaţionale ale Mării Negre au fost declarate temporar periculoase pentru trecere”, a precizat Moscova.

Anunţul făcut luni de Rusia cu privire la retragerea din acordul privind exporturile de cereale ucrainene, crucial la nivel mondial a sporit tensiunile în Marea Neagră în această săptămână.

Acordul, negociat sub egida ONU şi a Turciei, le-a permis anterior navelor cargo încărcate cu cereale ucrainene să părăsească porturile din sudul Ucrainei prin culoare maritime protejate. 

RusiaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite