ONU a comentat declarațiile despre zonele nesigure din Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit lui Stéphane Dujarric, purtător de cuvânt al secretarului general al organizației, acest lucru complică reluarea circulației navelor.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Declarațiile Ucrainei și Rusiei despre zonele nesigure din Marea Neagră împiedică eforturile de restabilire a traficului de marfă, a declarat într-o conferință de presă reprezentantul secretarului general al ONU, Stephane Dujarric.

Toate acestea ne îndepărtează de eforturile noastre de a reface coridoarele și de a obține tot ce avem nevoie, și anume produse și îngrășăminte ucrainene și rusești”, a răspuns el la o întrebare.

Dujarric a adăugat că, pentru a reveni la exportul de cereale, „trebuie să te asiguri că nu există escaladare, atât în ​​cuvinte, cât și în fapte”.

Ministerul Apărării al Federației Ruse a anunțat anterior că, în legătură cu încetarea acordului cu cereale, coridorul umanitar din Marea Neagră este restrâns, de la ora 00:00, ora Moscovei, pe 20 iulie, toate navele aflate în drum spre porturile Ucrainei vor fi considerate potențiali transportatori de mărfuri militare. 

La rândul său, Ministerul Apărării al Ucrainei a declarat că de la ora 00:00, ora Moscovei, pe 21 iulie, toate navele care călătoresc în Marea Neagră către porturile Federației Ruse pot fi considerate ca transportând mărfuri militare și, de asemenea, a declarat transportul în zonele din nord-estul Mării Negre și din strâmtoarea Kerci periculoase și le-a interzis. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite