Moscova a început recrutarea de femei-soldați pentru misiuni în Ucraina. Suma primită pentru a muri în războiul lui Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia a început recrutarea de femei-soldați pentru misiuni de luptă în războiul său împotriva Ucrainei, potrivit portalului rus Important Stories, preluat de dpa.

Femei-soldați la parada militară de 9 mai, în 2019 FOTO SHUTTERSTOCK
Femei-soldați la parada militară de 9 mai, în 2019 FOTO SHUTTERSTOCK

Femei-lunetist şi femei-operator de drone au început să fie recrutate pentru o unitate de mercenari aflată sub comanda Ministerului Apărării rus, a relatat luni portalul web „Important Stories” (istories), care se declară una dintre puţinele surse de jurnalism de investigaţie independent din Rusia.

Într-un articol intitulat „Nu sunt făcute doar pentru borş şi copii: femei ruse au început să fie recrutate pentru specialităţi militare de luptă, pentru a participa la război”, portalul informează că Rusia a început să antreneze femei pentru o echipă specială de lunetişti, precum şi de operatori de drone.

Până acum, femeile din armata rusă erau implicate doar în structurile medicale şi la bucătărie, scrie Agerpres.

Reclame de recrutare sunt postate pe reţeaua socială rusă VKontakte. Unul dintre recrutori a declarat pentru Important Stories că se caută femei care au fost deja instruite în mânuirea armelor. Începătoarele vor fi antrenate în decurs de o lună să folosească armele.

Femeilor-soldat li se oferă un contract pe şase luni, cu un salariu lunar de circa 220.000 de ruble (2.330 de dolari). Dacă sunt rănite, li se acordă un bonus între 1 milion şi 3 milioane de ruble, iar în caz de deces se plătesc descendenţilor circa 5 milioane de ruble.

Moscova a pierdut până la 290.000 de soldați

Rusia duce un război împotriva Ucrainei vecine de peste 20 de luni. Numărul de victime de ambele părţi este estimat ca fiind unul foarte mare.

Potrivit estimărilor Ministerului Apărării britanic, între 240.000 şi 290.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi sau răniţi de când Moscova a declanşat invazia în Ucraina. Această cifră include între 150.000 şi 190.000 de persoane decedate sau care au devenit inapte de luptă.

Ministerul britanic precizează că aceste estimări nu includ combatanţi ai grupului de mercenari Wagner sau foşti puşcăriaşi trimişi pe front.

Oficial, nu există de luni de zile cifre avansate de Moscova.

Din cauza pierderilor neaşteptat de ridicate din rândurile armatei, toamna aceasta preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat mobilizarea a 300.000 de rezervişti.

Potrivit unor experţi, în vederea alegerilor prezidenţiale planificate pentru primăvara lui 2024, Kremlinul vrea să evite o altă mobilizare până atunci şi din acest motiv recrutează mai mulţi voluntari.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite