Ministerul Dezvoltării Digitale din Rusia a îngheţat pentru o perioadă nedeterminată proiectul unui paşaport electronic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto> Shutterstock
Foto> Shutterstock

Potrivit Forbes, unul dintre motivele pentru îngheţarea proiectului a fost costul unui paşaport digital, care ar fi trebuit să fie de 1.000 de ruble.

Ministerul rus al Dezvoltării Digitale a suspendat proiectul de eliberare a paşapoartelor digitale pe o perioadă nedeterminată. Scrie despre asta în ediţia de vineri a Forbes, citând surse familiare cu detaliile proiectului.

Potrivit publicaţiei, unul dintre motivele pentru îngheţarea proiectului a fost costul unui paşaport digital, care ar fi trebuit să fie de 1.000 de ruble. În acelaşi timp, un paşaport de hârtie costă 300 de ruble, a menţionat interlocutorul Forbes. El a adăugat că din punct de vedere tehnic proiectul este gata, dar guvernul nu a fost de acord cu lansarea lui.

Lipsa materialelor media electronice, scrie Forbes, ar putea fi un alt motiv pentru suspendarea proiectului. Potrivit sursei, nu există suficient plastic şi cipuri pentru producţia de carduri în Rusia. O altă sursă, apropiată unuia dintre producătorii de microelectronice, a declarat publicaţiei că cipurile necesare pentru cardurile inteligente pot fi deja create în volume mari, în funcţie de cerere, dar a atras atenţia asupra lipsei documentaţiei tehnice aprobate oficial pentru proiectul de paşaport digital. Potrivit acestuia, nu se ştie ce fel de cipuri sunt necesare pentru un paşaport electronic.

Kirill Emelyanov, director adjunct pentru proiectul federal Administraţia publică digitală, a confirmat publicaţiei că datele planificate ale proiectului au fost într-adevăr deplasate. Potrivit acestuia, implementarea proiectului de paşaport digital necesită măsuri de securitate sporite, întrucât vorbim de date personale ale cetăţenilor şi de acţiuni semnificative din punct de vedere juridic.

Serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Interne a înaintat solicitarea publicaţiei către Ministerul Dezvoltării Digitale. Guvernul şi Ministerul Dezvoltării Digitale nu au oferit Forbes niciun comentariu.

Anterior, Ministerul Afacerilor Interne al Federaţiei Ruse a anunţat că intenţionează să înceapă eliberarea de paşapoarte de tip nou, electronice, încă din ianuarie 2023. Potrivit şefului Direcţiei Principale pentru Migraţie a Ministerului de Interne al Rusiei, Valentina Kazakova, paşaportul electronic va fi un card de plastic cu un mediu de stocare electronic. La proiect lucrează Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Dezvoltării Digitale şi alte agenţii guvernamentale interesate.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite