Ministerul Justiţiei de la Mosocova a inclus „Comitetul împotriva torturii” în registrul agenţilor străini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto> Shutterstock
Foto> Shutterstock

Ministerul a spus că asociaţia primeşte fonduri de la fundaţia de caritate pentru ajutorarea victimelor abuzurilor „Comitetul împotriva Torturii”.

Ministerul Justiţiei al Federaţiei Ruse a înscris „Comitetul împotriva torturii” în registrul asociaţiilor obşteşti neînregistrate care acţionează ca agenţi străini, reiese din informaţiile publicate  vineri pe site-ul ministerului.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul Ministerului Justiţiei, scopul activităţii asociaţiei obşteşti este „reprezentarea intereselor reclamantului în autorităţile de anchetă şi în instanţă; asistarea la obţinerea despăgubirilor, precum şi, dacă este cazul, efectuarea de măsuri de reabilitare medicală”. Se observă că asociaţia primeşte fonduri de la fundaţia caritabilă pentru asistenţa victimelor abuzurilor „Comitetul împotriva torturii”.

În ianuarie 2015, Ministerul Justiţiei al Federaţiei Ruse a înscris organizaţia publică interregională „Comitetul împotriva torturii” în registrul organizaţiilor nonprofit-agenţi străini. După lichidarea acesteia, şi-a început activităţile organizaţia publică interregională „Comitetul pentru Prevenirea Torturii”, care în ianuarie 2016 a fost inclusă şi în registrul agenţilor străini, iar ulterior lichidată.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite