Membru al unei grupări pro-Ucraina, ucis de explozia unei bombe în timpul arestării, potrivit FSB

0
Publicat:

Un membru al unei grupări pro-Ucraina a fi fost ucis în timpul unei operațiuni de arestare în regiunea Samara (Volga), după ce o bombă pe care o avea asupra lui a explodat, au declarat oficialii Serviciului Federal rus de Securitate (FSB).

Agenți FSB FOTO Profimedia
Agenți FSB FOTO Profimedia

Potrivit declarațiilor FSB, în momentul arestării, suspectul avea asupra lui o încărcătură explozivă care s-a declanșat.

„Atunci când suspectul a fost reţinut, încărcătura explozivă pe care el o avea asupra lui s-a declanşat, provocându-i răni incompatibile cu viaţa. Membrii forţelor de securitate şi populaţia civilă nu au fost răniţi”, a anunţat FSB, potrivit agenţiei de presă RIA Novosti, fără a preciza dacă explozia a fost una voită sau accidentală.

Individul era afiliat „Corpului de voluntari ruși”, o organizație cu baza în Ucraina, care se opune politicilor Kremlinului și care a fost implicată în acțiuni de luptă împotriva forțelor pro-ruse.

FSB a declarat că suspectul planifica să-l desfășoare un atac terorist. Autoritățile susțin că acesta avea în intenție să plaseze o bombă artizanală într-un centru de colectare a ajutorului umanitar.

La domiciliul său, au fost descoperite materiale explozive și componente necesare fabricării acestora. În plus, FSB a menționat că în telefonul suspectului au fost găsite contacte cu membri ai „Corpului de voluntari ruși”.

Grupurile de luptători pro-ruse, inclusiv „Corpul de voluntari ruși”, au efectuat mai multe incursiuni armate în regiunile ruse de frontieră cu Ucraina în ultimele săptămâni, ca parte a opoziției lor față de administrația lui Vladimir Putin.

Anunțul FSB vine la scurt timp după un atentat terorist într-o sală de concerte din apropiere de Moscova, în care au murit cel puțin 139 de persoane. Gruparea jihadistă Stat Islamic-Khorasan a revendicat acest atac.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite