Parlamentarii germani au avertizat să nu se acorde Rusiei un rol prea mare de victimă după atacul terorist

0
Publicat:

Politicienii germani au avertizat împotriva instrumentalizării de către Kremlin a atacului terorist din regiunea Moscovei. Președintele Comisiei pentru afaceri externe din Bundestag, Michael Roth, din partidul cancelarului Scholz, a reamintit că chiar Federația Rusă este un stat terorist, scrie publicația Spiegel.

Incendiul provocat de teroriști la centrul Crocus Foto Profimedia
Incendiul provocat de teroriști la centrul Crocus Foto Profimedia

Roth, reprezentant al Partidului Social-Democrat, aflat la guvernare, a avertizat să nu se acorde Rusiei un rol prea mare de victimă după atacul terorist de lângă Moscova.

"Suntem solidari cu numeroasele victime nevinovate din Moscova. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că Rusia este ea însăși un stat terorist, care a terorizat încă o dată civilii ucraineni cu atacuri cu rachete și drone noaptea trecută. Cei care sădesc teroare culeg teroare”, a declarat Roth pentru Bild am Sonntag.

Marie-Agnes Strack-Zimmermann, președinta Comisiei pentru apărare din Bundestag, a declarat pentru Bild am Sonntag că atacul a fost oribil și amintește de atacul de la Bataclan din Paris. „Pe plan intern, aceasta este o lovitură serioasă pentru forțele de securitate, deoarece a existat un avertisment, chiar și cu privire la concerte în mod specific”, a declarat Strack-Zimmermann, referindu-se la avertismentul din partea Statelor Unite.

„Este clar că Putin a apreciat complet greșit aceste avertismente, nu le-a luat în serios și va încerca să distragă atenția de la ele”, a spus Strack-Zimmermann. În loc să poarte un război agresiv împotriva unui vecin pașnic, Putin ar trebui să se confrunte cu terorismul împreună cu alte țări afectate din lume, a adăugat ea.

Iar prședintele comisiei de politică externă al fracțiunii parlamentare CDU/CSU, Roderich Kiesewetter, nu a exclus ca atacul terorist de lângă Moscova să fie o operațiune sub steag fals organizată chiar de Rusia.

„În acest moment, nu poate fi exclus că aceasta să fi fost o operațiune sub steag fals orchestrată chiar de Rusia, chiar dacă un motiv islamist pare foarte probabil, mai ales având în vedere că ISIS și-a revendicat responsabilitatea”, a spus el.

Potrivit presei, Marea Britanie l-a avertizat pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, să nu folosească atacul terorist din regiunea Moscova ca pretext pentru a intensifica războiul împotriva Ucrainei. Gruparea teroristă Statul Islamic a revendicat atacul, care a ucis cel puțin 143 de persoane. Ucraina a negat orice implicare în atac.

Această evaluare a fost susținută și de Statele Unite , care în urmă cu câteva săptămâni au avertizat despre un atac terorist iminent la Moscova.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite