MAE rus: O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la UE ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO

0
Publicat:

O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO, a afirmat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, transmite Reuters, citată de Agerpres.

 Maria Zaharova. FOTO Profimedia
Maria Zaharova. FOTO Profimedia

Afirmația Mariei Zaharova a venit ca răspuns la o întrebare legată de posibilitatea ca cele două ţări să devină membre ale blocului comunitar european.

S-a întâmplat după ce, marți, șefa diplomaţiei belgiene, Hadja Lahbib, a afirmat că Belgia, care deţine în acest semestru preşedinţia prin rotaţie a Uniunii Europene şi, prin urmare, stabileşte agenda întâlnirilor, intenţionează să înceapă negocierile de aderare cu Ucraina şi Republica Moldova în luna iunie.

Amintim că, la sfârșitul lunii februarie a acestui an, purtătoarea de cuvânt a MAE rus a acuzat NATO că transformă Republica Moldova într-o „a doua Ucraină, fără a se gândi la „posibile consecințe”.

Afirmațiile de atunci au venit ca răspuns la o declarație făcută de secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, pe care reprezentanta Moscovei a catalogat-o drept „reacţie nervoasă”. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite