Ora și amenințarea dinspre Moscova. Zaharova avertizează cu un război european dând vina pe alții pentru posibilele acțiuni ale lui Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În stilul său obișnuit de a-i acuza pe adversarii declarați ca pretext pentru propriile acțiuni belicoase, Moscova amenință cu extinderea războiului din Ucraina susținând că acest lucru s-ar întâmpla nu din cauza sa, ci din cauza faptului că Occidentul ar merge „pe marginea prăpastiei” prin susținerea acordată acestei țări invadate de forțele armate ale Rusiei.

Maria Zaharova FOTO EPA-EFE
Maria Zaharova FOTO EPA-EFE

Moscova susține în continuare că orice act de susținere a Ucrainei în fața agresiunii sale constituie o „provocare”. „Ca rezultat al acţiunilor provocatoare necugetate, chiar şi a una sau două ţări membre UE sau NATO, criza ucraineană poate foarte uşor să depăşească limitele geografice, să capete o scară foarte diferită şi să se dezvolte în mod necontrolat”, a afirmat purtătoarea de cuvânt diplomației ruse, Maria Zaharova, într-un briefing susținut la Moscova.

Zaharova a cerut Occidentului să renunţe la ideea de a provoca o înfrângere strategică Rusiei, un apel rostogolit în mod neîncetat dinspre Kremlin. „Şi, probabil, ar trebui pur şi simplu să le fie milă de Ucraina”, a adăugat ea, cerând practic statelor occidentale să forțeze Kievul la capitulare în fața agresiunii ruse.

În această ordine de idei, ea a insistat pentru „oprirea susținerii” conducerii de la Kiev și a „furnizării de arme” pentru Ucraina „pentru o preveni o nouă escaladare”.

Pe de altă parte, Maria Zaharova a acuzat Occidentul că încearcă să se amestece în afacerile interne ale Rusiei înaintea așa-ziselor alegeri prezidenţiale programate de vineri până duminică. „Observăm încercări ale ţărilor neprietenoase, ale regimurilor neprietenoase, de a influenţa situaţia în ţara noastră înaintea următoarelor alegeri”, a spus ea fără a furniza dovezi.

Ea a acuzat în special SUA că încearcă cu ajutorul unor ONG-uri să diminueze participarea la vot. „Administraţia Biden le-a dat ONG-urilor americane sarcina directă de a reduce participarea la viitoarele alegeri prezidenţiale”, a susținut Zaharova de asemenea fără dovezi și în condițiile în care Rusia este sub o represiune care a obstrucționat ONG-urile declarate „extremiste” și „agenți ai străinătății”.

Așa-zisele alegeri prezidențiale din Rusia sunt organizate doar pentru a legitima regimul Putin. Miercuri, liderul de la Kremlin a amenințat că este pregătit să implice Rusia într-un război nuclear.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite