Kremlinul a instruit presa de stat să sublinieze posibile „urme ucrainene” în informațiile despre atacul terorist de la sala Crocus. Putin: partea ucraineană „pregătea o fereastră”

0
Publicat:

Publicațiile ruse loiale au primit instrucțiuni de la Administrația Prezidențială Rusă pentru a sublinia posibile „urme ucrainene” în informațiile pe care le dau publicității despre atacul terorist din sala de spectacole Crocus de lângă Moscova.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Despre acest lucru a aflat publicația independentă rusă Meduza de la un angajat al din mass-media rusă de stat. O altă sursă, un angajat al unei publicații loiale Kremlinului, a confirmat această informație.

Informații despre o posibilă „urmă ucraineană” în cazul atacului terorist de la Crocus au fost difuzate de FSB în dimineața zilei de 23 martie. Agenția a spus că, după comiterea crimei, cei patru suspecți plănuiau să treacă granița ruso-ucraineană și „aveau contacte relevante pe partea ucraineană”. Ei au fost reținuți, după cum a raportat FSB, în noaptea de 23 martie în regiunea Briansk, în drum spre graniță.

Încă din 22 martie, Ministerul de Externe ucrainean a respins categoric acuzațiile făcute de oficialii ruși după atacul terorist conform cărora Kievul ar fi fost implicat în atacul armat și incendiul de la sala Crocus. „Considerăm astfel de acuzații ca fiind o provocare planificată a Kremlinului”, a spus ministerul.

Consilierul șefului biroului președintelui Ucrainei, Mihail Podoliak, a mai declarat că Ucraina nu are nimic de-a face cu atacul terorist.

Putin: „Infractorii au mers să ucidă, la fel cum au făcut cândva naziștii”

Președintele rus Vladimir Putin s-a adresat rușilor la 19 ore după atacul terorist.

Vladimir Putin a numit incidentul un „act terorist barbar și sângeros”. El a promis că toți cei implicați vor primi pedepse grele. Potrivit lui liderului de la Kremlin, Rusia se confruntă cu un masacru pregătit de civili.

„Infractori cu sânge rece și intenționat și-au propus să ucidă, să-i împuște pe cetățenii noștri, copiii noștri, așa cum naziștii au comis cândva masacre în teritoriile ocupate, ei plănuiau să organizeze un spectacol de execuție, un act sângeros de intimidare”, a spus președintele Rusiei.

Liderul de la Kremlin a mai spus că toți cei patru autori ai atacului terorist au fost găsiți și reținuți. Potrivit președintelui rus, suspecții au încercat să evadeze și se îndreptau spre Ucraina. Putin susține că partea ucraineană „pregătea o fereastră” pentru ca suspecții de atac terorist să poată trece granița de stat.

Putin a adăugat că Rusia „va identifica și va pedepsi pe toți cei care se află în spatele teroriștilor”.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite