Kievul este „principalul vinovat” pentru conflictul din estul Ucrainei, afirmă Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia are scopul de a opri definitiv conflictul armat din estul Ucrainei, în contextul în care Kievul este "principalul vinovat" pentru aceste confruntări, a declarat marţi preşedintele Comisiei de Politică Externă din Duma de Stat, Aleksei Puşkov, potrivit agenţiei RIA Novosti, citată de Mediafax.

„Kivul este principalul vinovat. Dacă noile autorităţi de la Kiev nu ar fi trimis în martie militari, ci negociatori în estul Ucrainei, situaţia s-ar fi desfăşurat altfel”, a declarat Puşkov, adăugând că „locuitorii din estul Ucrainei nu au luptat cu Kievul, până Kievul nu a început să lupte cu ei”.

Potrivit lui Puşkov, Rusia vrea „să oprească conflictul armat din Ucraina, deoarece războiul este inutil: armata ucraineană nu poate obţine o victorie hotărâtoare, iar separatiştii sunt capabili să ajungă până la Kiev, fiind distruse zeci de oraşe".

El a subliniat că Uniunea Europeană ar fi trebuit mai devreme să exercite presiuni asupra autorităţilor ucrainene, pentru a pune capăt luptelor.

În opinia sa, acest fapt ar fi adus rezultate mai bune, decât adoptarea unor sancţiuni contra Rusiei.

"Sancţiunile introduse recent de către Uniunea Europeană arată că Bruxelles-ul va adopta măsuri împotriva Rusiei, orice aceasta ar face" pentru pace, a declarat Puşkov, într-un interviu pentru publicaţia Die Presse.

Potrivit oficialului rus, "aceste sancţiuni sunt lipsite de logică", deoarece ambele părţi (Rusia şi Uniunea Europeană) au de suferit.

El a adăugat că multe persoane, inclusiv Iulia Timoşenko, exercită presiuni asupra preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko, pentru a-l determină să continue operaţiunea în estul Ucrainei.

"Astfel, Timoşenko încearcă să revină pe scena politică. Ea este un politician cinic şi va face tot posibilul pentru a ajunge din nou la putere", a apreciat Puşkov

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite